Поддръжка на уеб сайт

Какво включва платената професионална поддръжка на сайт и струва ли си тя?

Да предположим вече сте закупили услугата изработка на уеб сайт и новата ви страница е така да се каже, live! С други думи, тя е активна, локализирана е в търсачките, въвели сте информацията за вашата компания – за нас, концепции, идеи и т.н. – а може би, дори след успешната изработка на онлайн магазин, сте въвели и първите си налични продукти, които предлагате. Смятате, че работата по онлайн репутацията и присъствието ви в интернет е приключила тук? Лъжете се!

 

Това не е материал, с който да ви изплашим или да ви подготвим за много работа по вашата страница. Напротив – тук сме, за да ви успокоим и да ви кажем, че дори занапред вашият уеб сайт или дигитален магазин да има нужда от още и още действия с цел преборване на конкуренцията и докарване на повече доходи, не е задължително вие да се наемете с всичко това. Всъщност, единственото нещо, което се очаква от вас, е да не спирате да се развивате и да се замислите сериозно над въпроса дали нямате нужда и от професионална поддръжка на сайт!

 

Професионалната поддръжка на сайт е услуга, която се предлага наред или в последствие след услугата изработка на сайт. Често, потребителите, които нямат достатъчно знания и умения в областта, смятат, че тя е по-скоро пожелателна и съвсем не задължителна. В действителност, тя е наложителна най-вече ако държите да градите едно наистина добро име в интернет, ако искате компанията ви да остане на челни позиции в търсачките та дори и след добре извършена SEO оптимизация.

 

Днес ще ви запознаем относно това какво точно включва професионалната поддръжка на сайт, като основната ни идея е да ви отговорим или по-скоро да оставим вие сами да си отговорите на въпроса дали тази услуга си струва!

 

Ето какво включва услугата поддръжка на сайт, предлагана от повечето дигитални фирми у нас, а и навън, в това число и от нашата фирма:

 

  1. Качествен контрол и следене на работата на вашия сайт. Тук включваме всичко, за което се сетите от техническа гледна точка. Представете си, например, че имате онлайн магазин и в един момент при кликване на бутона за поръчка от страна на потребителя, заявката не се изпраща до администраторския панел, тоест вие не успявате да продадете стоките си. Това е проблем, за който дори може и да не научите навреме, време, през което ще губите пари. Ако някой следи за всички тези детайли, а те са много, подобни недоразумения никога няма да сполетят и вашия фирмен сайт.
  2. Пълен мениджмънт на допълнителните услуги, нужни за един уеб сайт и предлагани от трети лица, фирми. Става въпрос за услуги като хостинг, домейн, поддръжката им, включване на блог към сайта и т.н. Не се заблуждавайте, че можете да се справите с тях сами, ако никога досега не сте имали досег с подобни ИТ активности.
  3. Своевременно въвеждане на нови технологии и интеграционни компоненти в сайта ви. Вашата страница не е статичен каталог, който остава един и същи за потребителите ви. Рано или късно те ще ви сметнат за изостанали в областта и това ще ги отблъсне от вас, ако конкурентите ви прогресират и постоянно модернизират своите страници.
  4. Създаване на резервно копие за сайта ви – или няколко такива – плюс пълната им поддръжка и евентуално възстановяване при нужда е сред най-важните части от универсалната услуга поддръжка на уеб сайт. Накратко, ако не се възползвате от тази опция, при евентуален срив на страницата ви, изтриване на важни части от нея или дори кражба, вие ще трябва наново да се заемете с нейното изготвяне, тоест да изгубите и пари, и време, а и много нерви.
  5. Често, комплексната услуга поддръжка на сайт включва и SEO оптимизация. За нея вече нерядко сме говорили, но само да напомним, че благодарение на тази услуга, страницата ви се класира на челни позиции в интернет търсачките, тоест вие ставате максимално близо до своите реални и потенциални клиенти.
  6. Възможно е в една поддръжка на уеб сайт да бъде включена и допълнителната услуга за маркетинг и реклама. Благодарение на нея промотирането на компанията ви остава в ръцете на експерти, тоест вие изцяло освобождавате времето си за други, по-важни за бизнеса ви неща като търсене на партньори, директни срещи с клиенти, търсене на нови ниши и т.н.
  7. Включването на допълнителни материали като съдържание, банери, графичен дизайн, нови менюта, категории за магазина и дори въвеждане на последните налични продукти и услуги във вашия онлайн магазин, също, са части от качествената поддръжка на сайт. На пръв поглед, те ще ви се сторят като допълнителни разходи, които биха могли да ви затруднят финансово, но веднъж възползвали се от опцията истински професионалисти да вършат тази работа вместо вас или обслужващия ви персонал, вие ще се убедите колко добро решение сте взели за вашия бизнес.
  8. Последно, но не по важност, в поддръжката на сайта ви се включва и следенето за неговата актуалност от гледна точка на техническото му обновление – то може да се извършва ръчно от програмиста, ако сайтът е написан с някой от модерните компютърни езици, тоест с код, или да е процедура, следваща изискванията, правилата за актуализация и хода на работа на самата платформа, върху която е изграден вашият магазин или сайт.

И сега какво мислите? Не си ли струва експертната поддръжка на уеб сайт? Разбира се, че си струва! А при нас, тя се предлага на изключително достъпни и конкурентно ниски цени! Свържете се с нас!

0 0 votes
Рейтинг
Абонирай се
Уведоми ме за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments